fbpx
+38167-777-97-07

O nama

Firma VOĆNI DAR je osnovana 2015 godine sa sedištem u Mladenovcu (Koraćica). Bavimo se proizvodnjom, preradom i prodajom voća. Trenutno u svom posedu imamo 20 hektara zemljišta pod voćnjacima.

Primarna voćna vrsta nam je kruška (Abate Fetel) čiji se voćnjak prostire na 5 hektara. Sadnice su uvezene iz Italije i zasađene sistemom guste sadnje (5.500 sadnica po hektaru) a opremljen je najvišim tehnološkim standardima. Pokriven je protivgradnom mrežom i automatizovanim sistemom zalivanja kap po kap i višekanalnom prihranom. Korišćena je tehnologija i oprema najvećih svetskih brendova kao što su Netafim, Spagnol i Lowara.

2017. godine je podignuta plantaža jabuka sorte zlatni delišes (Golden Delicious) i gala na površini od 10ha. Sadnice su takođe uvezene iz Italije i zasađene po sistemu guste sadnje po najsavremenijim evropskim standardima.

U svom posedu imamo voćnjak od 7 hektara pod lešnikom posađenog u jesen 2014. godine. Osim toga raspolažemo velikim voćnjakom od 1700 stabala pod šljivom (Čacanska rodna – primarna sorta) i ostalo voće u manjim količinama.